Werkwijze gedragstherapie

werkwijze
Vertoont je hond probleemgedrag en wil je hulp met het oplossen daarvan? Dan kan ik helpen. Hieronder leg ik uit op welke manier ik het aanpak.

Werkwijze

  • Voorafgaand aan onze afspraak, vraag ik je om een vragenlijst in te vullen. Die gebruik ik om mij voor te bereiden.
  • Tijdens het consult (circa 2 uur) kom ik bij je langs om het probleem te bespreken dat je met je hond ervaart.  Op deze manier zie ik de hond in zijn vertrouwde omgeving. Ik stel vragen om te doorgronden wat de oorzaken van het gedrag zijn. Ook zal ik de hond observeren.
  • Tijdens het bezoek  stel ik een diagnose. Daarna geef ik meteen advies en tips over wat je kunt doen om het gedrag van je hond te veranderen.
  • In het verslag dat ik daarna stuur, staat de aanpak beschreven en zijn alle stappen van de oefeningen uitgelegd.
  • In de vervolgafspraak (circa 1 uur) bespreken we de voortgang en help ik met de volgende stappen van het behandelplan.
  • Tijdens deze periode en 3 maanden erna, kun je voor vragen contact opnemen via e-mail, SMS of Whatsapp.

 

Videoconsult

Soms is een bezoek aan huis niet mogelijk of niet praktisch. Bijvoorbeeld vanwege het coronavirus en het verzoek tot zo veel mogelijk sociale onthouding. Het kan ook zijn dat je ver weg woont. Dan is een consult op afstand, met behulp van videobellen, een optie. Ook op die manier kan ik een goed beeld krijgen van de hond in eigen omgeving en je helpen met het oplossen van het probleemgedrag.  Lees hier meer over deze mogelijkheid.

 

Kies voor gediplomeerd en erkend

Goed advies krijgen is belangrijk. Het beroep van hondengedragstherapeut is wettelijk niet beschermd. Iedereen mag zich hondengedragstherapeut (of -deskundige of -specialist) noemen. Let bij het zoeken naar professionele hulp erop dat degene die de dienst aanbiedt een erkende opleiding heeft gevolgd en zijn/haar kennis actueel heeft gehouden door middel van bijscholing.

Ik heb mijn diploma gehaald bij de erkende opleiding aan de Martin Gaus Academie.
Ik lid van de de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH – voorheen Alpha), en ik ben erkend door de Stichting Platform voor Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD).

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.
Telefoon / Whats app: 06 – 275 45 038
Email: info@kynogedrag.nl