Werkwijze gedragstherapie

werkwijze
Vertoont je hond probleemgedrag en wil je hulp met het oplossen daarvan? Dan kan ik helpen. Hieronder leg ik uit op welke manier ik het aanpak.

Werkwijze

  • Voorafgaand aan onze afspraak, vraag ik je om een vragenlijst in te vullen. Die gebruik ik om mij voor te bereiden.
  • Tijdens het consult (circa 2 uur) kom ik bij je langs om het probleem te bespreken dat je met je hond ervaart.  Op deze manier zie ik de hond in zijn vertrouwde omgeving. Ik stel vragen om te doorgronden wat de oorzaken van het gedrag zijn. Ook zal ik de hond observeren.
  • Tijdens het bezoek  stel ik een diagnose. Daarna geef ik meteen advies en tips over wat je kunt doen om het gedrag van je hond te veranderen.
  • In het verslag dat ik daarna stuur, staat de aanpak beschreven en zijn alle stappen van de oefeningen uitgelegd.
  • In de vervolgafspraak (circa 1 uur) bespreken we de voortgang en help ik met de volgende stappen van het behandelplan.
  • Tijdens deze periode en 3 maanden erna, kun je voor vragen contact opnemen via e-mail, SMS of Whatsapp.

 

Kies voor gediplomeerd en erkend

Goed advies krijgen is belangrijk. Het beroep van hondengedragstherapeut is wettelijk niet beschermd. Iedereen mag zich hondengedragstherapeut (of -deskundige of -specialist) noemen. Let bij het zoeken naar professionele hulp erop dat degene die de dienst aanbiedt een erkende opleiding heeft gevolgd en zijn/haar kennis actueel heeft gehouden door middel van bijscholing.

Ik heb mijn diploma gehaald bij de erkende opleiding aan de Martin Gaus Academie.
Tevens ben ik lid van de de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH – voorheen Alpha). Een van hun eisen is dat je bijscholing blijft volgen.

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.
Telefoon / Whats app: 06 – 275 45 038
Email: info@kynogedrag.nl