Over mij

Anette en Saartje

Mijn naam is Anette Enneking. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut (ook wel hondengedragstherapeut of gedragstherapeut voor honden genoemd) en Kynologisch Instructeur .

Sinds ik honden heb, kan ik mij geen leven meer zonder voorstellen. Al snel wilde ik meer weten over hoe het wezen hond in elkaar zit en wat zij nodig hebben om goed in hun vel te zitten. Ook de interactie tussen mensen en honden boeit mij. Met als belangrijkste vraag: hoe kun je er voor zorgen dat mens en hond prettig samenleven en beide het maximale uit de relatie halen.

Na mijn opleiding ben ik een eigen bedrijf gestart zodat ik andere mensen kan helpen met de omgang met hun hond. Ook nu blijf ik me verdiepen in nieuwe informatie die beschikbaar komt over gedrag van honden en hoe je mens én hond het beste kunt helpen 0m problemen op te losssen.

Ik heb als vrijwilliger gewerkt in een asiel, waar ik met vele verschillende honden ervaring heb opgedaan.
Mijn eigen honden komen niet uit een asiel, maar zijn wel herplaatsers. Hoewel ik alles in het vak als hondenliefhebber leuk en interessant vind, heeft het (opnieuw) op de rit krijgen van het leven van een hond mijn speciale aandacht. Uiteraard is daarbij het perspectief van de begeleider ook belangrijk. Soms heeft het oplossen van problemen wat meer inzet, aandacht en liefde nodig, maar vaak is de beloning dan ook des te waardevoller als het gelukt is.

Tegenwoordig werk ik als gedragstherapeut ook vrijwillig voor de Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren (SHHH). Zij houden zich vooral bezig met herplaatsing van Beagles uit laboratoriums.

Ik ben geboren in Tilburg en woon nog steeds in het mooie Brabant, dicht bij prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, zoals de Loonse en Drunense Duinen bij Waalwijk of de vele vennen in Oisterwijk.

Ik heb met mijn honden diverse hondensporten gedaan, waarbij ik het belangrijk vind dat zowel begeleider als hond plezier hebben in wat je samen doet. Ik vind het superleuk om te zien hoe honden leren en hoe goed ze zich voelen als ze iets doen waar ze van nature goed in zijn.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.
Telefoon / Whats app: 06 – 275 45 038
Email: info@kynogedrag.nl