Visie

visie gedragstherapie

Visie KynoGedrag: Welzijns gerichte hondentraining

Bij KynoGedrag staat welzijn hoog in het vaandel. Gedragstherapie is erop gericht om het leven van de begeleider én de hond beter te maken, op zo’n manier dat welzijn niet in geding komt, maar juist verbeterd wordt. Vandaar op welzijn gebaseerde training om gedragsverandering tot stand te brengen.

 

Geen pijn, angst of dwang

Er wordt tijdens de training/therapie geen gebruik gemaakt van pijn of angst. Dat betekent geen stroombanden, prikbanden, slipkettingen en andere hulpmiddelen die de hond pijn of schrik bezorgen. De hond wordt niet fysiek gecorrigeerd of mentaal geïntimideerd.

Ook het vermijden van dwang heeft bij KynoGedrag speciale aandacht. Zowel fysieke als mentale dwang. Bij KynoGedrag hebben we het uitgangspunt dat gedragsverandering beter, sneller en meer toekomstvast plaats vindt als degene (hond of mens) die het gedrag moet veranderen daar zelf voor kiest omdat hij het ook wil.

 

Welzijn: kijken naar de behoeften van de hond

Bij Welzijns gerichte hondentraining, leer je de hond omgaan met situaties in zijn dagelijkse leven waarbij je rekening houdt met zijn:

  • Soort specifieke gedrag en behoeften
  • Emotionele behoeften
  • Biologische behoeften
  • Gevoel van veiligheid
  • Keuze van leertechnieken die passen bij de situatie en geen angst of pijn oproepen
  • Vermijden van dwang

hiearchy of dog needs

 

Wetenschappelijke inzichten

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar honden, hun natuurlijke gedrag en de beste manier om ze op te voeden of te trainen. KynoGedrag werkt volgens moderne inzichten uit deze onderzoeken en blijft ook continue bijscholen en lezen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Ook de wetenschap geeft aan dat eerst kijken naar welzijn, dan trainen op basis van positieve bekrachtiging van gewenst gedrag, het beste, langdurige, effect op gedragsverandering heeft.

 

Brancheverenigingen

Ik ben lid van brancheverenigingen die belang hechten het gebruik van moderne inzichten en aan het vermijden van correcties en correctiemiddelen, intimidatie of opwekken van angst om gedrag te onderdrukken.

Dit zijn:

NVGH (Nederlandse Vereniging van gedragstherapeuten voor honden)

SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen)

PPG (Pet Professional Guild)

 

Lees meer over verlatingsangst

 

Lees meer over gedragstherapie

 

Neem vrijblijvend contact op

Ik beantwoord graag je vragen, geef toelichting over mijn werkwijze en leg uit wat ik voor jou en je hond kan betekenen.

Ik ben ervan overtuigd dat, met een beetje hulp, het samen leven met jouw hond weer samen genieten kan worden! En dat is wat mij betreft het mooiste dat er is!

 

Telefoon / Whats app:
06 – 275 45 038

Email:       info@kynogedrag.nl